Ontdek Generaal de Bonskazerne tijdens de Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september opent de Generaal de Bonskazerne haar deuren voor jou tijdens Open Monumentendag.

BOEi Open Monumentendag

Kom tussen 10.00 en 17.00 uur langs en ervaar zelf hoe deze historische locatie transformeert tot een levendige wijk waar wonen, werken, cultuur en horeca hand in hand gaan.

Een kijkje achter de schermen
Verschillende ruimtes in gebouw A, B en C worden speciaal voor deze dag opengesteld door BOEi en de huurders. Bezoek de kunsttentoonstelling, maak kennis met de diverse huurders  en geniet van een film in het filmcafé. Ook de nieuwe horeca in gebouw C heet je van harte welkom.

Zelf bouwen op de Bonskazerne?
Ben je geïnteresseerd in het zelf bouwen van een unieke woning op het terrein? Bezoek dan tussen 11.00 en 14.00 uur gebouw E2, waar Steenvlinder je alles kan vertellen over de mogelijkheden en voordelen van zelfbouw.

Ontdek de geschiedenis tijdens een rondleiding
Wil je meer weten over de rijke geschiedenis van de Generaal de Bonskazerne? Volg dan een van de rondleidingen die om 11.00, 13.00 en 15.00 uur vertrekken vanaf het plein voor gebouw C bij de beachflag. 

Een nieuwe toekomst
De Generaal de Bonskazerne is volop in ontwikkeling en wordt een bijzondere plek om te wonen, werken en recreëren. Kom op 14 september langs om deze prachtige locatie te ontdekken!

Praktische informatie
Datum: zaterdag 14 september 2024
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Entree: gratis

Laatste nieuws

Wat was het een geweldige Open Monumentendag op De Bons! Het gevarieerde aanbod op het terrein trok een paar honderd bezoekers, in alle leeftijden. Gasten konden genieten van een hapje en drankje op het terras van de nieuwe lunchroom Victoria...
#506573
De Generaal de Bonskazerne is een belangrijke historische plek voor de regio Grave en had een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Daaromliet eigenaar BOEi, een archeologisch onderzoek uitvoeren in de gebouwen om te zien of er nog sporen van...
#506573