Overeenkomst samenwerking BOEi en Knarrenhof getekend

Op zaterdag 7 september jl. hebben BOEi en Knarrenhof een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herbestemming van gebouw G op de voormalige Generaal de Bonskazerne in Grave. Deze mijlpaal markeert een nieuwe fase in de transformatie van dit historische rijksmonument, dat wordt omgevormd tot een bruisende woonwijk waar betrokkenheid en gemeenschapszin centraal staan.

 

gebouw G

Beide organisaties spreken hun tevredenheid uit over de samenwerking en delen dezelfde visie op betrokken wonen. Deze overeenkomst is een stap voorwaarts in de realisatie van een Knarrenhof op het terrein van De Bonskazerne, waar zelfredzame senioren zelfstandig kunnen blijven wonen, maar ook profiteren van de gemeenschapszin en onderlinge steun die zo kenmerkend is voor de projecten van Knarrenhof.

Open dag

Tijdens de Open dag, die eveneens op zaterdag 7 september plaatsvond, bezochten meer dan 200 geïnteresseerden het terrein en Gebouw G, waar het Knarrenhof zal worden gerealiseerd. De reacties waren overwegend heel positief; bezoekers stelden geïnteresseerde vragen, genoten van het prachtige weer en kregen de kans om op eigen gelegenheid het terrein en het gebouw te verkennen.

Arno Boon, directeur van BOEi, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking: "Het is mooi te constateren dat Knarrenhof en BOEi elkaar hier vinden voor de realisatie van dit stukje van het project. Hier ontwikkelen we betrokken wonen, dat is ook waar Knarrenhof voor staat.”

Peter Prak, directeur van Knarrenhof®, benadrukte het belang van deze overeenkomst: “Dit is weer een belangrijke mijlpaal voor Knarrenhof. En hoe mooi is het dat we nu ook een Knarrenhof kunnen gaan intekenen in zo’n historisch prachtig gebouw op deze voormalige kazerne. Bouwen in een cultureel erfgoed is het specialisme van BOEi, passende woningen realiseren voor senioren de onze. Zo hebben we elkaar toch maar mooi gevonden.”

ondertekening knarrenhof

Op de foto van links naar rechts: Nel Sangers,  MT-lid Knarrenhof, Arno Boon, directeur BOEi en Peter Prak, directeur Knarrenhof

Laatste nieuws

Wat was het een geweldige Open Monumentendag op De Bons! Het gevarieerde aanbod op het terrein trok een paar honderd bezoekers, in alle leeftijden. Gasten konden genieten van een hapje en drankje op het terras van de nieuwe lunchroom Victoria...
#506573
De Generaal de Bonskazerne is een belangrijke historische plek voor de regio Grave en had een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Daaromliet eigenaar BOEi, een archeologisch onderzoek uitvoeren in de gebouwen om te zien of er nog sporen van...
#506573